We ship worldwide

Bij de wortels

Posted on 30-09-2013

In de winter van 2012 verhuisde ik samen met Dave en onze kat Lino naar Helmond. Op datzelfde moment begon ik ook met mijn afstudeerproject. Voor dit project deed ik onderzoek naar de voedingsindustrie, en dan met name de groente- en fruitteelt. Verschillende documentaires over giffen, kleurstoffen en zwaar metaal in onze slakroppen, inspireerde mij tot het maken van een serie prenten.

In deze reeks vertel ik het verhaal van mijn grootmoeders groentetuin, waarin mijn moeder samen met haar broers en zussen werkte. De verse groente uit eigen tuin werden in de keuken verwerkt en ‘s avonds gegeten door het hele gezin.

Ik ben opgegroeid met een groente en fruit afdeling in de supermarkt, waarbij de slakroppen in plastic verpakt zitten en elk seizoen verkrijgbaar zijn. Omdat ze zo massaal en efficiënt geteeld worden, heb ik geen idee wat er op of in mijn slakrop zit. Na mijn onderzoek besloten Dave en ik een groentetuin aan te leggen, zodat we onze eigen biologische slakroppen en andere groente konden verbouwen.

 

During the winter of 2012, I moved to Helmond with Dave and our cat Lino. I also started my graduation project, which focused on researching the food industry in particular vegetable and fruit growing. There are several documentaries about poisons, dyes and heavy metals in our lettuce which have inspired me to create a series of prints. In this series I tell the story of my Grandmother’s vegetable garden, which my Mother and her siblings worked. The fresh vegetables from the garden were prepared in the kitchen and eaten by the whole family.

My generation grew up with a fruit and vegetable section in the Supermarket, where lettuces are wrapped in plastic and are for sale in all seasons. The lettuces are mass produced and I am not certain what is put into them. After some research, Dave and I decided to create our own vegetable garden, in order for us to grow our own organic lettuce and other vegetables.